[2s.mk-friends] идеја за надградба на firefox-и на училишни компјутери

Aleks aleks at slobodensoftver.org.mk
Mon Dec 20 23:13:22 UTC 2010


On 12/20/2010 09:04 PM, Aleksandar Josifoski wrote:
> За проектот компјутер за секое дете, најпрвин треба да вработат 
> администратор.и за секоја смена по школо. Едно школо, 1-2 
> администратори да може правилно да функционира. Сега е 1 администратор 
> на 5 школи (околу 20 кабинети по школо, 100 кабинети вкупно по 
> администратор, по 34 компјутери од кабинет 3400 компјутери на 1 
> администратор и јасно нема да функционира исправно)
> А инсталацијата на софтвер оди преку задолжен човек од МИО, кој прави 
> имиџ со clonezilla, моменталните администратори го имаат тој имиџ,  па 
> би требало таму да се среди проблемот, а освежувањето на софтверот би 
> требало да е во некој временски период
>

Мислам дека тотално избегавме од патеката на дискусијата.More information about the Ossm-members mailing list