[2s.mk-friends] идеја за надградба на firefox-и на училишни компјутери

Aleksandar Josifoski josifoski at gmail.com
Wed Dec 22 10:28:25 UTC 2010


Ова за што се збори се технички прашања.
Моментално состојбата (ако се занемарат крупни пропусти од тип на немање
повеќе администратори или идеално 1 или 2 од школо) е "cloud computing" т.е.
децата пред себе имаат firefox и скоро целосен пристап на интернет (без
facebook и незнам што уште точно).

Тие најчесто пуштаат флеш игри, со финта отвараат меебо итн.

Правото прашање е зошто не ги интересира знаењето, да учат да напредуваат,
во било која област не само информатичка?

Веројатно еден од можните одговори е што системот на школството е сличен на
тој од 1949г.
Lot of comunism другови и другарице
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20101222/0c7410e4/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list