[2s.mk-friends] идеја за надградба на firefox-и на училишни компјутери

Martin Markovski markovski.martin at gmail.com
Thu Dec 23 11:46:53 UTC 2010


On Thu, Dec 23, 2010 at 12:41:04PM +0100, DZvonko Nikolov wrote:
> Кога морам да бирам дали ќе го користат фб за допишување
> со другарите од исти клас кои седат еден до друг на помалку
> од метар („како а?“), коментирање на слики од излегувањето
> вечер на кое биле заедно (нема ништо ново и невидено) или
> за чување на крави и кокошки на фарма (купи си нива и чувај
> вистински животни, поздраво е и поисплатливо) би избрал да
> го блокирам.

За допишување со другарите во иста мрежа доволно е да имаат Bonjour сметка на Pidgin (претпоставувам во верзијата која ја имаат сеуште се вика Gaim).

> Website Blocking by URL Address е ставено две ставки:
>  www.facebook.com и facebook.com, а во Website Blocking
> by Keyword има ставено само: facebook Ама се е џабе.

Пробај да додадеш и правило за блокирање на https кон facebook.

> Поздрав
> Ѕвонко
> 
> 
Поздрав,
-- 
MartinMore information about the Ossm-members mailing list