[2s.mk-friends] Сподели знаење: Работилница за мобилни апликации (10.02.2010 во 18:00)

СподелиЗнаење info at slobodensoftver.org.mk
Tue Feb 9 12:08:09 UTC 2010


СподелиЗнаење

///////////////////////////////////////////
Работилница за мобилни апликации (10.02.2010 во 18:00)

Posted: 08 Feb 2010 03:58 PM PST
http://feedproxy.google.com/~r/spodeliznaenje/~3/PbQZLPBNMOM/10022010-1800.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email

Како што веќе најавивме започнуваме со работилница за развивање на мобилни  
апликации, оваа среда 10.02.2010 во 18:00 часот кај нашата мила и  
драга "Kика".
Агендата за првиот ден е:
инсталација и конфигурација на развојни околини за Android и Symbian (на  
Ubuntu);пишување на "Zdravo narode!" апликација за двете  
платформи;дискусија околу тоа што да работиме наредните средби.///////////////////////////////////////////
Ruby Meetup: Rails 3.0 преглед && Editor/IDE војни (11.02.2010)

Posted: 08 Feb 2010 12:58 PM PST
http://feedproxy.google.com/~r/spodeliznaenje/~3/vS_s4WADuyI/ruby-meetup-rails-30-editoride-11022010.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email

Првиот Ruby meetup во 2010 е на распоред овој Четврток (11.02.2010) со  
почеток во 19 часот.

Презентации и дискусии на следниве теми:

- Rails 3.0 бета
Преглед и дискусија за ново-додадените и изменети работи во Rails 3.0,  
инсталација на бета верзијата и слично.
- Editor/IDE војни
Кој едитор/IDE го користите за развој на Ruby/Rails апликации? Vim, Emacs  
или Textmate? Rubymine, RadRails или Netbeans? Презентирајте го тој што го  
користите или дојдете да ги видите разликите меѓу нив!

Се гледаме во Скопје Хаклаб.

МКРУГ Тим

--
You are subscribed to email updates from "СподелиЗнаење."
To stop receiving these emails, you may unsubscribe now:  
http://feedburner.google.com/fb/a/mailunsubscribe?k=jpSAp5JqQ_TR71T6Zj6pXsTJMg4

Email delivery powered by Google.
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20100209/ca152e10/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list