[2s.mk-friends] Утре во Хаклаб

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Sun Feb 14 19:47:18 UTC 2010


Утре во Хаклаб, освен редовните активности со ubuntu прва помош, не е лошо да 
се соберат повеќе луѓе за да продискутираме за следниве теми:


1. Треба да се подготви „националната стратегија за слободен софтвер“ за која 
би требало да земеме учество. Би било фино да видиме што би сакале да вклучува 
една таква стратегија. Исто утре би виделе кој ќе земе директно учество во 
подготвките на стратегијата.


2. Исто се пројави интерес да се направи „Сподели Знаење“ низ некој од 
градовите во Македонија. Веројатно во Штип најпрво, Струмица исто е можност. 
Па може да продискутираме кој се би одел и која содржина сака/може да ја 
претстави.


3. Постои можност да се направи и некој вид на Mozilla BarCamp негде на 
почеток на летото - па да уфрлиме еден brainstorm и на таа тема.


Значи, 
утре 15.02.2010 хаклаб КИКА од 7 е ubuntu прва помош, од 8 ќе почне расправата 
по овие прашања.-- 
дамјан ((( http://damjan.softver.org.mk/ )))

... knowledge is exactly like power - something 
to be distributed as widely as humanly possible,
for the betterment of all. -- jd


More information about the Ossm-members mailing list