[2s.mk-friends] Drupal auto-promote

DZvonko Nikolov dzvonko at gmail.com
Sun Feb 28 01:00:34 UTC 2010


а во joomla го има тоа?
или и тука треба некој модул?

друго, може ли подкатегорија од категорија, односно, подкатегорија
од подсекција на секција? поголема длабочина од тие стандардните:
артикл (напис), категорија, секција во joomla?

На корисниците како да им дефинирам на кој напис со кои права можат
да им пристапат (освен стандардните: на еден корисник едни права за
секаде и сите написи) Значи, еден напис да може само да го чита, друг
да го менува, а трет да неможе ниту да го види?

трето, за учителските eeePC и classmate каде да бараме драјвери?
имаат edubuntu 7.04 и нема драјвери за него.
Знае некој root username i password?

Поздрав

2010/2/26 Дамјан Георгиевски <penguinista at mail.net.mk>:
> Drupal-от има повеќе состојби на некој node, меѓу кои и promoted и published.
>
> Е сега ми треба опција, node-от автоматски да станува promoted на одреден
> датум... Тоа на пр. го има во Wordpress по default. Ваљда е потребен некој
> модул за Drupal.
>
>
>
>
>
> --
> дамјан ((( http://damjan.softver.org.mk/ )))
>
> "The moment you commit and quit holding back, all sorts of unforseen
> incidents, meetings and material assistance will rise up to help you.
> The simple act of commitment is a powerful magnet for help." -- Napoleon
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>-- 
-------------------------------------------------------------
DZvonko Nikolov

dzvonko at gmail.com
dzvonko at yahoo.com
__________________________________________________
Programming today is a race between software engineers
striving to build bigger and better idiot-proof programs, and
the Universe trying to produce bigger and better idiots.
So far, the Universe is winning.

Rick Cook, The Wizardry Compiled
__________________________________________________


More information about the Ossm-members mailing list