[2s.mk-friends] Drupal auto-promote

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Sun Feb 28 22:17:52 UTC 2010


> а во joomla го има тоа?
> или и тука треба некој модул?

dunno, тоа joomla тиња е и така :)

> друго, може ли подкатегорија од категорија, односно, подкатегорија
> од подсекција на секција? поголема длабочина од тие стандардните:
> артикл (напис), категорија, секција во joomla?

во drupal може
 
> На корисниците како да им дефинирам на кој напис со кои права можат
> да им пристапат (освен стандардните: на еден корисник едни права за
> секаде и сите написи) Значи, еден напис да може само да го чита, друг
> да го менува, а трет да неможе ниту да го види?

roles и permissions во Drupal 

> трето, за учителските eeePC и classmate каде да бараме драјвери?
> имаат edubuntu 7.04 и нема драјвери за него.

има и eeepc и classmate? јас само за eeepc сум слушнал.
и за што ти требаат драјвери? јес да старо е тоа edubuntu-то и у принцип 
најбоље е да се реинсталира ubuntu 9.10 netbook remix или обичен.


ps.
пишувај нови мејлови за неповрзани теми
-- 
дамјан ((( http://damjan.softver.org.mk/ )))

Scarlett Johansson: You always see the glass half-empty.
Woody Allen: No. I see the glass half-full... but of poison.


More information about the Ossm-members mailing list