[2s.mk-friends] Drupal auto-promote

DZvonko Nikolov dzvonko at gmail.com
Sun Feb 28 23:02:38 UTC 2010


како да се префрлам од готов сајт во joomla на drupal?
без да го преработам од ново? некој миграциски пакет
или слично? значи, со бази, корисници, артикли и се
друго што има, без некоја значајна загуба.


2010/2/28 Дамјан Георгиевски <penguinista at mail.net.mk>:
>> а во joomla го има тоа?
>> или и тука треба некој модул?
>
> dunno, тоа joomla тиња е и така :)
>
>> друго, може ли подкатегорија од категорија, односно, подкатегорија
>> од подсекција на секција? поголема длабочина од тие стандардните:
>> артикл (напис), категорија, секција во joomla?
>
> во drupal може
>
>> На корисниците како да им дефинирам на кој напис со кои права можат
>> да им пристапат (освен стандардните: на еден корисник едни права за
>> секаде и сите написи) Значи, еден напис да може само да го чита, друг
>> да го менува, а трет да неможе ниту да го види?
>
> roles и permissions во Drupal
>
>> трето, за учителските eeePC и classmate каде да бараме драјвери?
>> имаат edubuntu 7.04 и нема драјвери за него.
>
> има и eeepc и classmate? јас само за eeepc сум слушнал.
> и за што ти требаат драјвери? јес да старо е тоа edubuntu-то и у принцип
> најбоље е да се реинсталира ubuntu 9.10 netbook remix или обичен.
>
>
> ps.
> пишувај нови мејлови за неповрзани теми
>
>
>
>
> --
> дамјан ((( http://damjan.softver.org.mk/ )))
>
> Scarlett Johansson: You always see the glass half-empty.
> Woody Allen: No. I see the glass half-full... but of poison.
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>-- 
-------------------------------------------------------------
DZvonko Nikolov

dzvonko at gmail.com
dzvonko at yahoo.com
__________________________________________________
Programming today is a race between software engineers
striving to build bigger and better idiot-proof programs, and
the Universe trying to produce bigger and better idiots.
So far, the Universe is winning.

Rick Cook, The Wizardry Compiled
__________________________________________________


More information about the Ossm-members mailing list