[2s.mk-friends] darwin streaming server на ubuntu 9.10

Vasko Torkov vasko.torkov at gmail.com
Thu Jul 29 11:24:32 UTC 2010


Здраво на сите!

Ова ми е прво пишење на листава, и се надевам не прекршив некое
правило од бонтонот :)

Имам едно прашање. Сакам да стримувам quicktime видеа на сајт праен во
php, хостиран на apache / ubuntu 9.10. Пробав со red5 server, ама тој
не поддржува qt, пробав со avc streamer, инсталирав, го стартувам
серверот вика се` ок и после ко ќе проверам статус вика avcstreamer
not running... и на крајот пробав со darwin streaming server (5.5.5)
шо е од apple, инсталирав, го стартував, вика server is running, ама
неќи да стримува... шо е проблемот да не знае некој?

ubuntu 9.10
apache 2.2.12
php 5.2.10-2ubuntu6.4
mysql 5.1.37


More information about the Ossm-members mailing list