[2s.mk-friends] Pidgin + OTR прирачник

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Sat Jun 26 11:50:28 UTC 2010


Здраво момци и девојки од заедницата.

Како што можеби некои од вас веќе знаат, во изминатиов период доста
актуелна стана темата околу онлајн приватноста во Македонија, посебно
поради новиот закон за електронски комуникации кој што треба да им
овозможи на инститиуциите да ги снифаат сите ваши разговори и сурфачи
навики на интернет.

Мој конкретен придонес, за како да се заштитите со помош на Pidgin +
Off the record может е да најдете на линкот подолу. Па би ве замолил
да го разгледате и да оставите коментар со било какви сугестии,
критики и сл. за да се осигураме дека крајниот резултат ќе биде што
подобар. Водичот планирам да го објавам под GNU FDL.

Ви благодарам однапред.

http://bugs.softver.org.mk/task/381
-- 
Арангел
xmpp/mail:
ufo ет linux.net.mk


More information about the Ossm-members mailing list