[2s.mk-friends] NSND Сплит 20-22 август

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Wed Jun 30 13:17:39 UTC 2010


Поздрав заедницо,
само да потсетам дека NSND (Nista Se Neče Dogoditi) повторно во Сплит и 
повторно во август. Веќе трационално, ова е најголемиот NSND настан во 
годината (споредено со Белградскиот на пролет и другите локални NSND-а).


NSND е анти-конференција (bar camp/foo camp) на која се собира „кремот“ на 
„хакерската“ култура во регионов - барем така викаат :)

Во секој случај секогаш има луѓе од кои може да се научи многу, а уште се 
поинтересни дискусиите и расправиите за тоа чиј програмски јазик е по-опскурен 
и сл. 

:)

Не, сериозно, 
Анти-конференција значи дека нема класичен формат на предавач и публика, и 
програма, туку се се договара на лицу места и се очекува поголема 
партиципација на сите луѓе.

темите на НСНД се за сѐ и сешто поврзано со сите можни технологии, 
програмирање, хардверско хакирање, систем инжењеринг - има пуно ствари. 
Понекогаш се работи и на конкретни проекти. Плус, ќе се игра пицигин на 
сплитската плажа.Оваа година, ден-два пред НСНД ќе има и некоја по-официјална 
програма/предавања на кој ќе гостуваат луѓе од странство - сеуште не ги знам 
деталите околу тоа, па ќе допишам покасно. Само знам дека насловот е: 
„inlaws&outlaws“ или „odmetici i odvjetnici“ и ќе гостуваат луѓе од светот на 
слободниот софтвер, пиратските партии и creative commons.


Така да,
ако има заинтересирани би можеле вашиот интерес да го искажете тука, чисто 
како информација.

Јас лично скоро сигурно ќе одам (99.9%) но некоја посебна организација за 
одење, сега-за-сега, нема!


-- 
дамјан ((( http://damjan.softver.org.mk/ )))

  Begin...the rest is easy.


More information about the Ossm-members mailing list