[2s.mk-friends] беше: Drupal auto-promote

Riste Panovski ristepan at gmail.com
Mon Mar 1 07:55:55 UTC 2010


Jас проблемот со на женами лаптопот (еее pc900ha) го решив со дуалбут Ubuntu
7.04 и 9.10.
Иако на почетокот бев малце скептичен се помина без никаков проблем.
Го старташ со усб ubuntu и со GParted ја собираш оригиналната партиција на
десет гига отприлика и
инсталираш на слободниот простор 9.10 и воа шо е си онадуш [?]

п.с

Упс грешка не е 9.10 ами 10.04 а како тоа ми усоеало поима неам [?] вероватно
сум собрал погрешка алафа или бета верзија.
Важно се ми работе без проблем [?]

Riste Panovski
Kavadarci
Macedonia

ristepan at gmail.com
+38943400500 203
+38970218920


2010/2/28 DZvonko Nikolov <dzvonko at gmail.com>

> заборавив, интернет од wireless рутер многу слабо фаќаат, така
> да кој има од тие classmate, да не се изненади ако неможе да
> се конектира со некој wireless рутер (мојот рутер linksys wrt54gl
> е во другата соба, така да приемот ми е околу 50%).
> Не е до рутерот, до лаптопот е. До него имам ставено HP лаптоп
> (обичен) и прием имам 95%.
>
>
> 2010/2/28 DZvonko Nikolov <dzvonko at gmail.com>:
> >> има и eeepc и classmate? јас само за eeepc сум слушнал.
> >> и за што ти требаат драјвери? јес да старо е тоа edubuntu-то и у принцип
> >> најбоље е да се реинсталира ubuntu 9.10 netbook remix или обичен.
> >>
> >>
> >> ps.
> >> пишувај нови мејлови за неповрзани теми
> >>
> >
> > ок, еве нова.
> >
> > не смееме да инсталираме ништо, демек, казни и контроли ќе имало па мора
> да ја
> > користиме таа античката 7.04 верзија на македонски. Инаку тие classmate
> се за
> > децата од прво до трето одд. Знам, знам, знам што мислите, истото го
> > мислам и јас
> > ама ..... Изгледаат убаво, мали, бели, со плави кожни (или нешто
> > слично, екокожа,
> > можеби, не се разбирам) налепници кои служат и за заштита и како рачки
> > за носење,
> > компактна тастатура со ситни тастери, мал 9-10 инчен монитор и тн. Го
> > вклучуваш и
> > тука престанува секоја симпатија. Нема root access, само некој
> > напреден user кој не
> > дава да инсталираш ништо (не дај боже да сакаш да смениш позадина,
> неможе).
> > Ќе гледаш таму некоја птичурина стилизирана у нијанси на депресивно
> > кафена боја).
> > Да дефинираш панел или десктоп? Пффф, SF е тоа. десет пати ќе ти побара
> лозинка
> > (која, BTW е празна) и толку. Интернет, што е тоа? "У наше време го
> > немаше." "Баба ми
> > многу убаво живеела и без него. Дочека 86 години и што и фали."
> > Инсталација на некоја
> > апликација? Не ни помислувај. Разбираш? Цел лаптоп е затворен,
> > корисникот е затворен
> > во многу мало место со клаустрофобија. Затоа ми треба некако да имам
> > малку поголема
> > контрола.
> >
> > Pozdrav
> > --
> > -------------------------------------------------------------
> > DZvonko Nikolov
> >
> > dzvonko at gmail.com
> > dzvonko at yahoo.com
> > __________________________________________________
> > Programming today is a race between software engineers
> > striving to build bigger and better idiot-proof programs, and
> > the Universe trying to produce bigger and better idiots.
> > So far, the Universe is winning.
> >
> > Rick Cook, The Wizardry Compiled
> > __________________________________________________
> >
>
>
>
> --
> -------------------------------------------------------------
> DZvonko Nikolov
>
> dzvonko at gmail.com
> dzvonko at yahoo.com
> __________________________________________________
> Programming today is a race between software engineers
> striving to build bigger and better idiot-proof programs, and
> the Universe trying to produce bigger and better idiots.
> So far, the Universe is winning.
>
> Rick Cook, The Wizardry Compiled
> __________________________________________________
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20100301/c410fdf5/attachment.html>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: 330.gif
Type: image/gif
Size: 96 bytes
Desc: not available
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20100301/c410fdf5/attachment.gif>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: 33D.gif
Type: image/gif
Size: 104 bytes
Desc: not available
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20100301/c410fdf5/attachment-0001.gif>


More information about the Ossm-members mailing list