[2s.mk-friends] предлог нснд штип 20-21 март 2010 х2

Dalibor Nasevic dalibor.nasevic at gmail.com
Fri Mar 5 12:03:14 UTC 2010


2010/3/4 Александар Лазаров <aleksandar.lazarov at kolenehtenin.edu.mk>

> Мене би ме интересирало :
>
> - Креирање на апликации за Симбиан
> - Вовед во Python или пак Ruby, ги слушам овие јазици нонстоп, сакам да
> дознаам што е фрката со нив :)
>

Јас можам да презентирам за Ruby / Ruby on Rails / javascript / jQuery било
што. Ако има побарувачка за нешто конкретно ок, во спротивно може да се
фокусираме на воведни работи за Ruby и Ruby on Rails, претпоставувам тоа би
било најинтересно за почеток!?

Би ме интересирале tips & tricks how to learn python и django за 1-2 месеци
(вклучувајќи препораки за книги, блогови, видео материјали), како и некоја
демо апликација со django да видиме како оди развојот.

-- 
Dalibor Nasevic
http://dalibornasevic.com
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20100305/0d45e511/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list