[2s.mk-friends] предлог нснд штип 20-21 март 2010 х2

DZvonko Nikolov dzvonko at gmail.com
Fri Mar 5 16:32:42 UTC 2010


ќе има нешто на веб за тие што не можат да присуствуваат
на случката?

2010/3/5 Dalibor Nasevic <dalibor.nasevic at gmail.com>:
> 2010/3/4 Александар Лазаров <aleksandar.lazarov at kolenehtenin.edu.mk>
>>
>> Мене би ме интересирало :
>>
>> - Креирање на апликации за Симбиан
>> - Вовед во Python или пак Ruby, ги слушам овие јазици нонстоп, сакам да
>> дознаам што е фрката со нив :)
>
> Јас можам да презентирам за Ruby / Ruby on Rails / javascript / jQuery било
> што. Ако има побарувачка за нешто конкретно ок, во спротивно може да се
> фокусираме на воведни работи за Ruby и Ruby on Rails, претпоставувам тоа би
> било најинтересно за почеток!?
>
> Би ме интересирале tips & tricks how to learn python и django за 1-2 месеци
> (вклучувајќи препораки за книги, блогови, видео материјали), како и некоја
> демо апликација со django да видиме како оди развојот.
>
> --
> Dalibor Nasevic
> http://dalibornasevic.com
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
>-- 
-------------------------------------------------------------
DZvonko Nikolov

dzvonko at gmail.com
dzvonko at yahoo.com
__________________________________________________
Programming today is a race between software engineers
striving to build bigger and better idiot-proof programs, and
the Universe trying to produce bigger and better idiots.
So far, the Universe is winning.

Rick Cook, The Wizardry Compiled
__________________________________________________


More information about the Ossm-members mailing list