[2s.mk-friends] Python Users Group во хаклаб КИКА

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Fri Mar 5 14:39:08 UTC 2010


Од следната недела во хаклаб КИКА, секој втор четврток од 19:00-21:00 ќе има 
собирање за Python. Името на настанот сеуште не е смислено, нити дали ова 
„Users Group“ има некоја поткрепа во реалноста .. но ќе видиме.

Предложете име... две глупи идеи ми беа „Змиско Гнездо“ или „Py-таши“  :)

BTW,
до сега секој четврток во хаклаб од 19:00-21:00 беше резервиран за Ruby 
meetup. Но бидејќи тој распоред е премногу динамичен од сега натаму 
наизменично ќе бидат Python и Ruby во истиот термин. Значи една недела Python, 
следната Ruby итн.За почеток, 
предлагам настанот да биде организиран така што првиот саат ќе има конкретна 
програма, а вториот ќе биде некое ad-hoc објаснување/разгледување на Python 
јазикот или некои Python програми или друго од Python екосистемот.


Што мислите, има ли потреба да се прави посебна мејл листа  за ова?-- 
дамјан ((( http://damjan.softver.org.mk/ )))

"We think it's a great consumer win, and it's a great industry win, 
to be able to ensure that with good copy protection, 
you can have so much functionality for the user", 
Jordi Rivas, Microsoft Director of Technology


More information about the Ossm-members mailing list