[2s.mk-friends] Python Users Group во хаклаб КИКА

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Fri Mar 5 15:54:51 UTC 2010


2010/3/5 Дамјан Георгиевски <penguinista at mail.net.mk>:
> Од следната недела во хаклаб КИКА, секој втор четврток од 19:00-21:00 ќе има
> „Py-таши“  :)

+1 ;)

> За почеток,
> предлагам настанот да биде организиран така што првиот саат ќе има конкретна
> програма, а вториот ќе биде некое ad-hoc објаснување/разгледување на Python
> јазикот или некои Python програми или друго од Python екосистемот.

Добар концепт. Еден саат предавања и после вежби :)


> Што мислите, има ли потреба да се прави посебна мејл листа  за ова?

Зависи какви муабети ќе се прават, ако е само дискусии за пајтон можеби е згодно
да се направи нова листа.

ПОЗДРАВ, Чомбе


More information about the Ossm-members mailing list