[2s.mk-friends] Дизајн на постер за доаѓањето на RMS

Vladan Popovic vladanovic at gmail.com
Wed May 19 00:40:51 UTC 2010


:)

најбољи е да брејнстормираш у живо
фала Стама за поинетрите

2010/5/18 Дамјан Георгиевски <penguinista at mail.net.mk>

> > Вчера на Гемиџи му испратив основен дизајн на постер за доаѓањето на
> > RMS, а денес истиот тој дизајн го доработив, па подолу ќе можете и да
> > го видите.
> >
> > Денес, исто така, работевме заедно со Владан на уште 2 други дизајни.
> > И тие ќе можете да ги погледнете подолу.
> >
> > дизајн Гоце: http://dl.dropbox.com/u/125611/RMS/rms3.png
> > дизајн Владан: http://dl.dropbox.com/u/125611/RMS/RMSA3_3.png
> > дизајн Владан + Гоце: http://dl.dropbox.com/u/125611/RMS/RMSA3_1.png
> >
> > Се бара Гемиџи или некој друг што е запознаен да одговори на прашањава:
> >
> > 1. Дали дизајните треба да бидат монохроматски или во повеќе бои?
> > 2. Дали и колкава маргина треба да се стави од страните на постерот и
> > банерот (ова зависи од печатницата, а може и директно таму да го
> > наместат)?
> > 3. Дали ќе има билборд или не? (ако отпаѓа билбордот, отпаѓа и ова
> прашање)
>
> Текст некој нема да има?
>
> (тоа со владата ми е фејл)
>
> --
> дамјан ((( http://damjan.softver.org.mk/ )))
>
> Education is one of the "prices" of freedom that some are unwilling to pay.
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20100519/5bd813cb/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list