[2s.mk-friends] Дизајн на постер за доаѓањето на RMS

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Tue May 18 22:55:41 UTC 2010


> За да нема забуни, еве кои насоки беа дадени од Гемиџи.

не е проблем.. сега brain-storm-уваме у живо :)

> >1. Дизајн за флаер - прост флаер со Copyleft знакчето ( С наопаку ), и
> >>информации за настанот (во 2 линии под знакот кој треба да е поголем,
> >централно). - А5 формат
> >
> >2. Дизајн за постер - исто како и флаерот со чат-пат нешто повеќе текст,
> >некој Quote од RMS. - A3 формат.
> >
> >3. Билборд - исто како и постерот плус слика од RMS. - не знам кој формат
> >оди ова (оттаму и дел од потребата да се консултираме со професионалци).


-- 
дамјан ((( http://damjan.softver.org.mk/ )))

A: Because it reverses the logical flow of conversation.
Q: Why is top posting frowned upon?


More information about the Ossm-members mailing list