[2s.mk-friends] Дизајн на постер за доаѓањето на RMS

Ilija Kocho ilijak at siva.com.mk
Wed May 19 11:00:13 UTC 2010


Една забелешка

Ако билбордите се наменети за широка публика треба да се стави некоја
порака во смисол „Слободен софтвер“ или референца (нпр. www.gnu.org) .
Не сите што ќе го видат билбордот на улица слушнале за RMS.

Поздрав, Илија


On 18.05.2010 22:05, Goce Mitevski wrote:
> Здраво,
>
> Вчера на Гемиџи му испратив основен дизајн на постер за доаѓањето на
> RMS, а денес истиот тој дизајн го доработив, па подолу ќе можете и да
> го видите.
>
> Денес, исто така, работевме заедно со Владан на уште 2 други дизајни.
> И тие ќе можете да ги погледнете подолу.
>
> дизајн Гоце: http://dl.dropbox.com/u/125611/RMS/rms3.png
> дизајн Владан: http://dl.dropbox.com/u/125611/RMS/RMSA3_3.png
> дизајн Владан + Гоце: http://dl.dropbox.com/u/125611/RMS/RMSA3_1.png
>
> Се бара Гемиџи или некој друг што е запознаен да одговори на прашањава:
>
> 1. Дали дизајните треба да бидат монохроматски или во повеќе бои?
> 2. Дали и колкава маргина треба да се стави од страните на постерот и
> банерот (ова зависи од печатницата, а може и директно таму да го
> наместат)?
> 3. Дали ќе има билборд или не? (ако отпаѓа билбордот, отпаѓа и ова прашање)
>
> Поздрав,
> Гоце
>
> ---
>
> Nicer2 - Making Companies Nicer All Over The World
> http://www.nicer2.com
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>   
More information about the Ossm-members mailing list