[2s.mk-friends] Дизајн на постер за доаѓањето на RMS

Ilija Kocho ilijak at siva.com.mk
Fri May 21 08:31:19 UTC 2010


Јс би предложил една измена во насловот.

Не знам каков е оригиналниот наслов на RMS на англиски, но мислам дека
наместо „Авторските“ би требало да стои „Издавачките“. Авторското право
е неотуѓиво и настанува во мигот/процесот на создавање на делото.
Издавачкото право е еден вид узурпација на авторското право која ја
наметнува издавачот користејќи ја својата позиција на моќ (поседување
печатници, позиција на пазарот и сл.).

// ИлијаOn 20.05.2010 20:52, Georgi Stanojevski wrote:
> 2010/5/20 Goce Mitevski <goce.mitevski at gmail.com
> <mailto:goce.mitevski at gmail.com>>
>
>   Еве ги дизајните и за флаерот.
>
>   ■ предна страна (иста со А3):
>   http://dl.dropbox.com/u/125611/RMS/RMS-A5-P.png
>   ■ задна страна слика 1:
>   http://dl.dropbox.com/u/125611/RMS/RMS-A5-Zadna.png
>   ■ задна страна слика 2:
>   http://dl.dropbox.com/u/125611/RMS/RMS-A5-Zadna2.png--
>
>
> "Предавањето е на англиски јазик"
>
> Каде сакаш стави.
> 
> Glisha
>
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>  

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20100521/21b58b09/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list