[2s.mk-friends] Дизајн на постер за доаѓањето на RMS

Georgi Stanojevski glisha at gmail.com
Fri May 21 19:14:47 UTC 2010


Daj pdf a3 za printanje na obichen printer.

On 5/21/10, Vladan Popovic <vladanovic at gmail.com> wrote:
> Еве го тоа од вчера со екстерни линкови
>
> http://goranmx.com/RMSA3_1.png
> http://goranmx.com/RMSA3_1.ai
>
> поздрав
>
> 2010/5/21 Дамјан Георгиевски <penguinista at mail.net.mk>
>
>> > Јс би предложил една измена во насловот.
>> >
>> > Не знам каков е оригиналниот наслов на RMS на англиски, но мислам дека
>> > наместо „Авторските“ би требало да стои „Издавачките“. Авторското право
>> > е неотуѓиво и настанува во мигот/процесот на создавање на делото.
>> > Издавачкото право е еден вид узурпација на авторското право која ја
>> > наметнува издавачот користејќи ја својата позиција на моќ (поседување
>> > печатници, позиција на пазарот и сл.).
>>
>> Законот, т.е. режимот кој е проблематичен е именуван „Авторско право“.
>>
>> И како класичен newspeak за самите автори и креативниот процес не кажува
>> многу
>> (ниту за контекстот, културата, општеството итн)
>>
>>
>>
>> --
>> дамјан ((( http://damjan.softver.org.mk/ )))
>>
>>  ()   ASCII Ribbon Campaign
>>  /\   Keep it simple!
>> _______________________________________________
>> Ossm-members mailing list
>> Ossm-members at lists.softver.org.mk
>> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>>
>


-- 
Glisha


More information about the Ossm-members mailing list