[2s.mk-friends] InstallFest

Aleks aleks at slobodensoftver.org.mk
Tue Nov 16 14:25:02 UTC 2010


Јас би можел да помагам од 4 до 8, или за инсталација или за решавање 
проблеми сеедно ми е. Ова 100% потврдувам дека ќе бидам таму.


On 11/16/2010 12:41 PM, Arangel Angov wrote:
> Пошто има луѓе тука што не се регистрирани на bugs.spodeli.org еве ја
> и тука поракава.
>
> Ок сајтот е среден. Јас ќе испратам мејлови по медиумиве и МИА и Макфакс.
>
> Бидејќи 8 саати не се мал временски период мислам дека ни се потребни
> следниве луѓе за да функционираме како што треба:
> - минимум еден човек задолжен за инсталација од 12 до 4.
> - минимум еден човек задолжен за инсталација од 4 до 8.
> - минимум еден човек задолжен за решавање на проблеми на веќе
> инсталиран систем од 12 до 4.
> - минимум еден човек задолжен за решавање на проблеми на веќе
> инсталиран систем од 4 до 8.
> - минимум еден човек (хибрид) кој што ќе ги пречекува луѓето и ќе
> помага и и со инсталации и со решавање на проблеми во текот на денот.
>
> Ќе се инсталира Ubuntu и Fedora, ако имате искуство со овие 2
> дистрибуции пријавете се.
>
> Значи потребни ни се вкупно 5 луѓе за да има некаков ред и да може
> секој да си ја брка својата работа и да го избегнеме хаосот кој што се
> случувал на минатите инсталфести.
>
> Пријавете се тука, на мејлинг листа или кај мене на мејл, сеедно, само
> ве молам направете го тоа што побрзо за да направиме список.
>
> Останато:
> - Чистиме во четврток во Хаклаб после 19:00 кој сака може да дојде да
> помогне, ќе има физичка работа. Јас ќе донесам усисивач и некои крпи
> за да избришеме прашина.
> - Илин ќе донесе 2x6 продолжни кабли. Ако некој има плус продолжен
> кабел нека го донесе за секој случај.
> - Може да испечатиме А4 постери со насоки (стрелка -->  InstallFest
> 2010) за луѓето што доаѓаат прв пат во КИКА - ова може да го напраи
> било кој, само нека се пријави дека го праи.
> - за upgrade на пакети на Ubuntu можеме да го користиме proxy серверот
> во Хаклаб, за Fedora ќе треба да најдеме некое друго решение - ако
> знаете нешто пишете.
More information about the Ossm-members mailing list