[2s.mk-friends] заглавување на лаптоп при хибернација

Новица Наков novica at bagra.org
Fri Sep 17 06:33:33 UTC 2010


Од скоро лаптопов почна да чека откако ќе добие наредба (притискање на копче) 
да хибернира.

dmesg вика 

NET: Unregistered protocol family 17
unregister_netdevice: waiting for wlan0 to become free. Usage count = 3
unregister_netdevice: waiting for wlan0 to become free. Usage count = 3

Не знам колку ова трае. Некогаш 1 минута, некогаш можеби повеќе.  Така што 
добивам и до десет unregister_netdevice пораки.

На крај лаптопов сепак се хибернира.

Арчлинукс со 2.6.35.4-dg+ кернел, thinkpad x60s.-- 
Новица

http://wiki.lugola.net/Вечна_TO-DO_листа
http://wiki.lugola.net/Бонтон_за_ossm-members
http://wiki.lugola.net/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија
Важно: http://bugs.softver.org.mk/index.php?tasks=all&project=7 !


More information about the Ossm-members mailing list