[2s.mk-friends] Мрежни денови во хаклаб

Sasho Andrijeski andrijeski at gmail.com
Mon Sep 27 09:54:09 UTC 2010


+1

2010/9/27 Damjan Georgievski <penguinista at mail.net.mk>

> Идејата ми е  во хаклаб да направиме еден ден активности кои ќе се
> занимаваат со напредно умрежување исклучиво.
>
> До сега не сме имале посебен термин за тоа, нити сме го правеле посебно
> тоа.
>
> Ова е знаење кое би можело да биде прилично корисно, интересно е, а може да
> биде и исплатливо, но обично по дома тешко кој има ресурси да си игра со
> сето тоа.
>
> Активностите би почнале со мал теоретски вовед за IP мрежи, рутирање и рути
> и сл. па би продолжило до напредно умрежување со динамички протколи како
> OSPF и BGP. Можеме да додадеме уште по некоја тема ако некој сака.
>
> Единствени 2 прашања се,
> - дали воопшто некој би дошол/го интересира ова?
> - кога би го правеле? следнава сабота или после таа?
>
> пошто бара малце планирање, спремање и ресурси - не би го правел ако има
> само 1-2ца заинтересирани.
>
> --
> дамјан
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20100927/bbfc5f25/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list