[2s.mk-friends] Мрежни денови во хаклаб

Igor Stamatovski igor.stamatovski at gmail.com
Mon Sep 27 10:21:44 UTC 2010


2010/9/27 Damjan Georgievski <penguinista at mail.net.mk>:
> Активностите би почнале со мал теоретски вовед за IP мрежи, рутирање и рути
> и сл. па би продолжило до напредно умрежување со динамички протколи како
> OSPF и BGP. Можеме да додадеме уште по некоја тема ако некој сака.
>
> Единствени 2 прашања се,
> - дали воопшто некој би дошол/го интересира ова?
> - кога би го правеле? следнава сабота или после таа?
>
> пошто бара малце планирање, спремање и ресурси - не би го правел ако има
> само 1-2ца заинтересирани.

+1 И јас сум заинтересиран.

Гледам дека има околу 8 луѓе што се заинтересирани да го следат ова.

Што ресурси се потребни за да се подготви вакво нешто?

Можеби дури би имало и потреба да се формираат отприлика 2 групи,
пошто за 8 луѓе нема да има место во исто време во хаклабот,
најмногу што може да собере е 6 + предавачот за да може да
се следи предавањето со доволна концентрација.

Што мислиш за ова?

-- 
Igor


More information about the Ossm-members mailing list