[2s.mk-friends] Мрежни денови во хаклаб

Александар Лазаров aleksandar.lazarov at kolenehtenin.edu.mk
Mon Sep 27 16:24:18 UTC 2010


  +1

Може и да соберам некои нубови од прва година од електро доколку ќе се 
има време/простор.


On 09/27/2010 10:21 AM, Igor Stamatovski wrote:
> 2010/9/27 Damjan Georgievski<penguinista at mail.net.mk>:
>> Активностите би почнале со мал теоретски вовед за IP мрежи, рутирање и рути
>> и сл. па би продолжило до напредно умрежување со динамички протколи како
>> OSPF и BGP. Можеме да додадеме уште по некоја тема ако некој сака.
>>
>> Единствени 2 прашања се,
>> - дали воопшто некој би дошол/го интересира ова?
>> - кога би го правеле? следнава сабота или после таа?
>>
>> пошто бара малце планирање, спремање и ресурси - не би го правел ако има
>> само 1-2ца заинтересирани.
> +1 И јас сум заинтересиран.
>
> Гледам дека има околу 8 луѓе што се заинтересирани да го следат ова.
>
> Што ресурси се потребни за да се подготви вакво нешто?
>
> Можеби дури би имало и потреба да се формираат отприлика 2 групи,
> пошто за 8 луѓе нема да има место во исто време во хаклабот,
> најмногу што може да собере е 6 + предавачот за да може да
> се следи предавањето со доволна концентрација.
>
> Што мислиш за ова?
>
More information about the Ossm-members mailing list