[2s.mk-friends] Нема thread

Дамјан Георгиевски gdamjan at gmail.com
Mon Apr 25 20:21:15 UTC 2011


>> Што е проблемов со оваа група? Преку news.mt.net.mk сум.
>>
>> На пример на пораката со ID  
>><mailman.13.1300750083.31985.ossm-members at lists.softver.org.mk> доаѓа  
>> одговор со References поле  
>><AANLkTintSg+F9E6SwMLe669vgpoH01Xbt7q=NQjQCVm1 at mail.gmail.com>, па не се  
>> креира thread.
>>
>> Исто важи и за изминатава недела, откога живна групава (т.е. на  
>> news.mt.net.mk почнаа да стигаат пораки).
>
> пораките стигаат од мејл листата
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
> тоа еднаш се бунеа сите, ама сега ионака нема ништо на news-ов па да го живнеме
> малце (колку-толку), а плус и како тест.
>
>
> што се однесува на thread-овите нели клиентот ги интерпретира хедерите и прави
> thread-ови?

со тоа што, in-reply-to хедерите на пораките кои доаѓаат од листата нема да
одговараат со message-id-ата на пораките кои стојат на news серверот, пошто ги
креира посебно изгледа.

> него сеа гледам твојава порака не отишка на мејл листа, ко да не е 2-насочна
> репликацијата… will check

2-way репликација ќе работи ли сеа??


-- 
дамјан ((( http://damjan.softver.org.mk/ )))

Scarlett Johansson: You always see the glass half-empty.
Woody Allen: No. I see the glass half-full... but of poison.More information about the Ossm-members mailing list