[2s.mk-friends] Донација

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Fri Apr 29 11:13:18 UTC 2011


2011/4/29 Georgi Stanojevski <glisha at gmail.com>:
>>
>> Фрижидерот би требало да биде ептен од корист. А шифоњерот мислам дека
>> нема место кај да се стави.
>
> Што ќе чуваме во фрижидерот?

Сокови, пиво, вино, ракија, мезе? :)
И покрај тоа што хаклабот е во центар, иде лето и на 40 степени тешко
нешто да зачуваме ладно :)

> 0. Џабе ќе фаќа простор во и така пренатрупаниот хаклаб.

Пренатрупан е заради различниот хардвер што ни го донираа во последно
време... Треба да се разгледа што може да се искористи, а остатокот да
се фрли. Исто така проблем е што кој кај стигне остава што донел, мало
прередување би го средило и овој проблем.
Просторот е толкав, колкав што е, нели бараме нов? Да бараме и поголем?

> 1. Џабе ќе троши струја, хаклабот е во сред центар има насекаде продавници.

Трошењето струја можеби е нус ефект, ама имајќи во предвид какви мрзи
сме (читај не мрзи да станеме и кафе да си направиме) тешко е некој да
го станеме од компјутер и да го испратиме во продавница по ладна вода.
:)

ПОЗДРАВ, Чомбе
П.С. Балал, прати што марка е фижидерот за да видиме колку троши,
Глиша се загрижи


More information about the Ossm-members mailing list