[2s.mk-friends] Локален NSND во Струмица - Септември ?

DZvonko Nikolov dzvonko at gmail.com
Fri Aug 12 13:11:02 UTC 2011


Да, не е сеедно.

2011/8/12 DZvonko Nikolov <dzvonko at gmail.com>:
> Значи само просторија е проблем?
> Тогаш тоа и не е проблем. Може у школо?
>
> Поздрав
>
> 2011/8/12 Azder <azhder at gmail.com>:
>> Кој сака да одмара со врзан 8ми до 11ти во Охрид, Солун, кајдае, нема да
>> дојде. Не се сеедно пошто кој сака да дојде нема да сака исто тој или
>> следниот викенд :)
>>
>> Се читаме (Se chitame).
>>
>>
>> 2011/8/12 Aleks <aleks at slobodensoftver.org.mk>
>>>
>>> On 08/12/2011 10:59 AM, DZvonko Nikolov wrote:
>>>>
>>>> Здраво на сите,
>>>>
>>>> Да, јас сум професор во ООУ „Маршал Тито“ и ООУ „Сандо Масев“ така да
>>>> може да организираме нешто и таму. Интернетот е ок, компјутери има,
>>>> сабота и недела е слободно, само треба амин од директорите.
>>>> За Дом на АРМ можам да ви кажам дека таму интернетот е очаен (благо
>>>> кажано). За таков настан можам да се ангажирам, меѓу тоа просторот што
>>>> го администрирав одамна не постои пошто беше дел од еден проект кој за
>>>> жал повеќе не постои.
>>>> Просторија во АРМ може да се добие, ама за празнициве има гужва и со
>>>> термини е презафатено. Anyway, можам во општина да побарам поддршка, а
>>>> и знам дека ќе ја добијам. Терминот околу 10-11 септември е малку
>>>> набиен и мислам дека треба да се размислува за 17-18 (и простории ќе
>>>> се зафатени, хотели, ресторани, .... на се треба да се мисли, нели).
>>>> Ќе разговарам и со некои луѓе од нашиот бизнис за некаква поддршка и
>>>> ангажман. Понеделник ќе разговарам со некои луѓе од Општина, така да
>>>> ќе има апдејт многу скоро. За се друго стојам на располагање.
>>>>
>>>> Поздрав
>>>>
>>>> Ѕвонко Николов
>>>>
>>>>
>>>>
>>>
>>> Здраво Ѕвонко, би сакал да коментирам дека интернет нема да биде проблем.
>>> Колку што видов, НеоТел имаат покриеност во струмица, така да со нас ќе си
>>> носиме неколку WiMAX уреди како и пропратна мрежна опрема.
>>>
>>> Терминот мислам дека не е којзнае колку битен, нешто добро што би можело
>>> да биде викендот 10-11 е тоа што ќе има повеќе народ па да можеме да
>>> придобиеме повеќе луѓе и на настанот, но искрено сеедно е. Кој сака да дојде
>>> ќе дојде и тој викенд или пак наредниот.
>>>
>>> --
>>> Aleksandar (Aleks) Lazarov
>>> - Student at the Faculty of Electronic Engineering and Information
>>> Technologies, section for Electronics, Radio Engineering and Signal
>>> Processing
>>> - Member of the Free Software Macedonia Organization
>>> - Ham Radio operator (Z32AL)
>>> - GNU/Linux user.
>>>
>>> _______________________________________________
>>> Ossm-members mailing list
>>> Ossm-members at lists.softver.org.mk
>>> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>>
>>
>> _______________________________________________
>> Ossm-members mailing list
>> Ossm-members at lists.softver.org.mk
>> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>>
>>
>
>
>
> --
> -----------------------------------------------------------------------------------
> Regards
>
> DZvonko Nikolov
>
> dzvonko at gmail.com
> dzvonko at yahoo.com
> -----------------------------------------------------------------------------------
> The best things are simple,
> but finding these simple things is not simple.
>
> Simplicity carried to the extreme becomes elegance.
> -----------------------------------------------------------------------------------
>-- 
-----------------------------------------------------------------------------------
Regards

DZvonko Nikolov

dzvonko at gmail.com
dzvonko at yahoo.com
-----------------------------------------------------------------------------------
The best things are simple,
but finding these simple things is not simple.

Simplicity carried to the extreme becomes elegance.
-----------------------------------------------------------------------------------


More information about the Ossm-members mailing list