[2s.mk-friends] Локален NSND во Струмица - Септември ?

DZvonko Nikolov dzvonko at gmail.com
Fri Aug 12 13:09:23 UTC 2011


Значи само просторија е проблем?
Тогаш тоа и не е проблем. Може у школо?

Поздрав

2011/8/12 Azder <azhder at gmail.com>:
> Кој сака да одмара со врзан 8ми до 11ти во Охрид, Солун, кајдае, нема да
> дојде. Не се сеедно пошто кој сака да дојде нема да сака исто тој или
> следниот викенд :)
>
> Се читаме (Se chitame).
>
>
> 2011/8/12 Aleks <aleks at slobodensoftver.org.mk>
>>
>> On 08/12/2011 10:59 AM, DZvonko Nikolov wrote:
>>>
>>> Здраво на сите,
>>>
>>> Да, јас сум професор во ООУ „Маршал Тито“ и ООУ „Сандо Масев“ така да
>>> може да организираме нешто и таму. Интернетот е ок, компјутери има,
>>> сабота и недела е слободно, само треба амин од директорите.
>>> За Дом на АРМ можам да ви кажам дека таму интернетот е очаен (благо
>>> кажано). За таков настан можам да се ангажирам, меѓу тоа просторот што
>>> го администрирав одамна не постои пошто беше дел од еден проект кој за
>>> жал повеќе не постои.
>>> Просторија во АРМ може да се добие, ама за празнициве има гужва и со
>>> термини е презафатено. Anyway, можам во општина да побарам поддршка, а
>>> и знам дека ќе ја добијам. Терминот околу 10-11 септември е малку
>>> набиен и мислам дека треба да се размислува за 17-18 (и простории ќе
>>> се зафатени, хотели, ресторани, .... на се треба да се мисли, нели).
>>> Ќе разговарам и со некои луѓе од нашиот бизнис за некаква поддршка и
>>> ангажман. Понеделник ќе разговарам со некои луѓе од Општина, така да
>>> ќе има апдејт многу скоро. За се друго стојам на располагање.
>>>
>>> Поздрав
>>>
>>> Ѕвонко Николов
>>>
>>>
>>>
>>
>> Здраво Ѕвонко, би сакал да коментирам дека интернет нема да биде проблем.
>> Колку што видов, НеоТел имаат покриеност во струмица, така да со нас ќе си
>> носиме неколку WiMAX уреди како и пропратна мрежна опрема.
>>
>> Терминот мислам дека не е којзнае колку битен, нешто добро што би можело
>> да биде викендот 10-11 е тоа што ќе има повеќе народ па да можеме да
>> придобиеме повеќе луѓе и на настанот, но искрено сеедно е. Кој сака да дојде
>> ќе дојде и тој викенд или пак наредниот.
>>
>> --
>> Aleksandar (Aleks) Lazarov
>> - Student at the Faculty of Electronic Engineering and Information
>> Technologies, section for Electronics, Radio Engineering and Signal
>> Processing
>> - Member of the Free Software Macedonia Organization
>> - Ham Radio operator (Z32AL)
>> - GNU/Linux user.
>>
>> _______________________________________________
>> Ossm-members mailing list
>> Ossm-members at lists.softver.org.mk
>> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
>-- 
-----------------------------------------------------------------------------------
Regards

DZvonko Nikolov

dzvonko at gmail.com
dzvonko at yahoo.com
-----------------------------------------------------------------------------------
The best things are simple,
but finding these simple things is not simple.

Simplicity carried to the extreme becomes elegance.
-----------------------------------------------------------------------------------


More information about the Ossm-members mailing list