[2s.mk-friends] Локален NSND во Струмица - Септември ?

Aleks aleks at slobodensoftver.org.mk
Sat Aug 27 10:33:48 UTC 2011


On 08/27/2011 03:11 AM, DZvonko Nikolov wrote:
> Ќе се распрашам за нешто поефтини варијанти за спиење.
> Има некои објекти надвор од градот, ама во каква состојба
> се незнам. Надвор од градот е „Македонска Куќа“ на патот
> од кај Дојран, а од кај Радовиш е „Мис Стон“ (незнам во
> каква состојба се, какви услуги даваат и по кои цени, ама
> ќе прашам во секој случај).
> Отприлика за колку луѓе станува збор?
>
> Овие во град се солидни. Секако дека 1000-1500 ден не се
> малку, ама може да излезеш, да се прошеташ (студентите
> тука ќе се најдат), нешто за јадење, пиење и тн.
> Училиштето собира 860 ученика, така да би требало да има
> место ;-))) Планирав во кабинет по информатика, ама може
> и во повеќе училници. Во кабинет има 10 компјутери, место
> за 25 ученика, проектор, wifi рутер, .... Училници се 10. Во
> секоја училница има wifi рутер, така да не би требало да е
> проблем.
>
> Поздрав
> Ѕвонко
>
>

Најубо е ако има библиотека или нешто такво слично (простор каде што ќе 
биде слободен за ставање на лаптопи). Интернет ќе си носеме и ние, така 
да нема да биде тоа проблем.

Истотака би било добро да се раскаже за настанот, може *рекламирањето* 
да се направи on-line, социјални мрежи итн, или пак доколку се има воља 
може и да се испринтаат летоци/флаери за настанот.

Ок,
Ајде да видеме кој ќе оди, кој има кола и да се организираме за превоз. 
Значи,

Алекс - оди - му треба превоз.

-- 
Aleksandar (Aleks) Lazarov
- Student at the Faculty of Electronic Engineering and Information Technologies, section for Electronics, Radio Engineering and Signal Processing
- Member of the Free Software Macedonia Organization
- Ham Radio operator (Z32AL)
- GNU/Linux user.
More information about the Ossm-members mailing list