[2s.mk-friends] X300 на понов кернел

Vladislav Bidikov bidikovi at unet.com.mk
Tue Dec 13 14:36:04 UTC 2011


Ima ponova verzija ...

No mislam deka toa e za kompjuterite za Osnovnite (onie so 6 terinali) ...

Znam deka imase beta verzija i za x300, no toa ne e nekoja extrmeno nova
verzija.
Problemot e sto dravjerot za X koj e del od drajverot za X300 neraboti
so nov x11.

Ako sakate verzii od imigite mozam da vi obezbedam do sreda ...

Drajverite kako drajveri nemozat da se najdat plus se malze vrzan iza
hadverot na pc-jata ...

Over and out ...


Дарко Стојковски wrote:
> видов дека е предложено пофторно да се проба да се оспособат x300 на
> понов кернел
> http://wiki.spodeli.org/10г2с.мк
> 
> Во моето училиште има шпекулации дека МИО или МОН веќе имаат добиено
> нови драјвери за X300 од nComputing од поодамна. Се спомнува одредена
> личност „Иван“ којшто е задолжен за оддржување на школските компјутери
> како човек кој што ги има ти драјвери.
> Верувам дека на листава има поупатени луѓе кои што би можеле да се
> распрашаат дали ова е вистина, и дали може да се дојде до тие драјвери.
> Поздрав
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
More information about the Ossm-members mailing list