[2s.mk-friends] НСНД Куманово 2011

Dalibor Sojic dalibor.sojic at gmail.com
Fri Feb 4 11:24:36 UTC 2011-- 
Dalibor Sojic
Sent with Sparrow
On Friday, February 4, 2011 at 12:00 PM, ossm-members-request at lists.softver.org.mk wrote: 
> Send Ossm-members mailing list submissions to
> ossm-members at lists.softver.org.mk
> 
> To subscribe or unsubscribe via the World Wide Web, visit
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
> or, via email, send a message with subject or body 'help' to
> ossm-members-request at lists.softver.org.mk
> 
> You can reach the person managing the list at
> ossm-members-owner at lists.softver.org.mk
> 
> When replying, please edit your Subject line so it is more specific
> than "Re: Contents of Ossm-members digest..."
> 
> 
> Today's Topics:
> 
>  1. Re: НСНД Куманово 2011 (Angelov Dejan)
>  2. Re: НСНД Куманово 2011 (Новица Наков)
>  3. Re: НСНД Куманово 2011
>  (Дарко Стојковски)
>  4. Re: wiki.lugola.net <-> wiki.spodeli.org
>  (Aleksandar D. Balalovski)
>  5. Re: wiki.lugola.net <-> wiki.spodeli.org (Jovan Naumovski)
> 
> 
> ----------------------------------------------------------------------
> 
> Message: 1
> Date: Thu, 03 Feb 2011 20:21:06 +0100
> From: Angelov Dejan <angelov at ultim8.info>
> Subject: Re: [2s.mk-friends] НСНД Куманово 2011
> To: ossm-members at lists.softver.org.mk
> Message-ID: <4D4B0022.5080907 at ultim8.info>
> Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
> 
> Ја би сакал да дојдам, ама ептен тешко за превоз, Кочани-Куманово и 
> обратно автобус има само у еден термин дневно (креенуват у исто време од 
> двете места).. Ако некој од тука иде со некоја алтернатива нека ми каже :)
> 
> Поздрав
Само ти изрази желба, ке најдеме смештај. Еве, пошто ти си од Кочани, имаш смештај кај мене.

> 
> 
> 
> ------------------------------
> 
> Message: 2
> Date: Thu, 3 Feb 2011 23:45:30 +0100
> From: Новица Наков <novica at bagra.org>
> Subject: Re: [2s.mk-friends] НСНД Куманово 2011
> To: " 2с.мк " <ossm-members at lists.softver.org.mk>
> Message-ID: <201102032345.30261.novica at bagra.org>
> Content-Type: Text/Plain; charset="utf-8"
> 
> На Saturday 29 January 2011 22:54:59 Aleks напиша:
> 
> > За оние кои незнаат, се планира да се прави локално НСНД во Куманово при 
> > крајот на Февруари.
> 
> Ќе каниме луѓе од Ниш или Приштина?
> 
> -- 
> Новица
> 
> http://wiki.lugola.net/Вечна_TO-DO_листа
> http://wiki.lugola.net/Бонтон_за_ossm-members
> http://wiki.lugola.net/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија
> 
> ------------------------------
> 
> Message: 3
> Date: Thu, 03 Feb 2011 23:49:20 +0100
> From: Дарко Стојковски <dar3.st at gmail.com>
> Subject: Re: [2s.mk-friends] НСНД Куманово 2011
> To: "2с.мк" <ossm-members at lists.softver.org.mk>
> Message-ID: <4D4B30F0.7010602 at gmail.com>
> Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
> 
> On 02/03/2011 11:45 PM, Новица Наков wrote:
> > На Saturday 29 January 2011 22:54:59 Aleks напиша:
> > 
> > > За оние кои незнаат, се планира да се прави локално НСНД во Куманово при
> > > крајот на Февруари.
> > Ќе каниме луѓе од Ниш или Приштина?
> слободно, само што имам чуство дека настанов нема да е до толку хард 
> кор. Ако е така кажувајте на време за да се снајдеме за место пошто нема 
> многу многу хотели у куманово.
> 
> 
> ------------------------------
> 
> Message: 4
> Date: Fri, 4 Feb 2011 08:36:39 +0100
> From: "Aleksandar D. Balalovski" <abalalovski at gmail.com>
> Subject: Re: [2s.mk-friends] wiki.lugola.net <-> wiki.spodeli.org
> To: 2с.мк <ossm-members at lists.softver.org.mk>
> Message-ID:
> <AANLkTikaxFHi49b_YMQWT2vfKUdGm21PodoVG00zLVs2 at mail.gmail.com>
> Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
> 
> 2011/2/3 Damjan Georgievski <penguinista at mail.net.mk>:
> > Било као и да е, во моментов има 3 опции:
> > 
> > 1. wiki.lugola.net и wiki.spodeli.org да бидат alias-и на истата mediawiki
> > инстанца, па секој да користи што му е по воља (содржината, корисниците ќе
> > бидат истите).
> > 
> > 2. wiki.lugola.net да се подеси да редиректира на wiki.spodeli.org за да се
> > афирмира новиот brand (ова мене повеќе ми се допаѓа).
> > 
> > 3. wiki.lugola.net и wiki.spodeli.org да продолжат да работат одвоено (fork,
> > како во моментов) со тоа што содржината со тек на време ќе дивергира, а и ми
> > се чини wiki.lugola.net нема да има кој да го одржува.
> > 
> > Така да Лугола кажете, what's it gonna be?
> 
> Добро некој од Екс-Лугола ја чита листата уште?
> Виктор, Јове, Дими ... ?
> 
> нека одат двете викиња одделно, после (јуни негде) .. ќе го напрајме
> wiki.lugola.net алиас.
> шо е то е..
> 
> 
> 
> 
> -- 
> http://blog.gemidjy.me || http://wiki.lugola.net
> Member of Lugola, 2s.mk, FSF (no.6023),
> GnuPG: 754AC43D,
> 
> I'm an FSF member -- Help us support software freedom!
> http://www.fsf.org/jf?referrer=6023
> 
> ------------------------------
> 
> Message: 5
> Date: Fri, 04 Feb 2011 09:20:18 +0100
> From: Jovan Naumovski <jove.mk at gmail.com>
> Subject: Re: [2s.mk-friends] wiki.lugola.net <-> wiki.spodeli.org
> To: 2с.мк <ossm-members at lists.softver.org.mk>
> Message-ID: <1296807618.1163.0.camel at hal-9010>
> Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
> 
> On Fri, 2011-02-04 at 08:36 +0100, Aleksandar D. Balalovski wrote:
> 
> > нека одат двете викиња одделно, после (јуни негде) .. ќе го напрајме
> > wiki.lugola.net алиас.
> > шо е то е..
> 
> +1.
> 
> 
> 
> ------------------------------
> 
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
> 
> 
> End of Ossm-members Digest, Vol 89, Issue 7
> *******************************************
> 
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20110204/9c2e4f37/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list