[2s.mk-friends] ISP програмер

Aleks aleks at slobodensoftver.org.mk
Sat Feb 5 23:47:38 UTC 2011


Мило ми е да информирам дека денеска по цел (во буквална смисла на 
зборот) ден лемење, кршење и горење, успешно направивме AVR Atmel ISP 
програмер, (http://ladyada.net/make/usbtinyisp/, се разбира со personal 
touch).

Програмерот ќе се користи за секакви потреби при програмирање на atmel 
серијата на микроконтролери.

Сега што останува е да му најдеме куќиште (кутија) поради тоа што истиот 
е направен на растер плочка (ППК плочка со многу дупчиња - прото / тест 
board). Доколку некој има некои малечки кутиички од стари уреди (модеми, 
рутери, свичеви) кои што не му требаат, би можел да ја донира на 
хаклабот за да го сместиме програмерот во саглам кукиште.

-- 
Aleksandar (Aleks) Lazarov
- Student at the Faculty of Electronic Engineering and Information Technologies, section for Electronics, Radio Engineering and Signal Processing
- Member of the Free Software Macedonia Organization
- Ham Radio operator (Z32AL)
- GNU/Linux user.
More information about the Ossm-members mailing list