[2s.mk-friends] Помогнете му на првиот скопски хаклаб!

Aleks aleks at slobodensoftver.org.mk
Sat Feb 12 21:35:36 UTC 2011


Во првиот скопски хаклаб КИКА нон-стоп трошиме LED диоди, отпорници, 
микроконтролери, струја, компјутери, наполитанки, матични плочи, хард 
дискови и РАМ меморија. Ако имате осцилоскоп, столчиња, маси, полици, 
фотељи, алат, електронски компоненти и тоа ќе го земеме. Ако немате 
ништо зeмаме и пари :)

Хаклабот КИКА постои повеќе од една година и е првата отворена автономна 
технолошка зона во државата. Некои од проектите на кои што работиме се и 
„Сподели знаење“, „Ubuntu прва помош“, програмирање за почетници 
(Python, Ruby и C), „Сподели кино“ и електроника. Целта на сите овие 
проекти е да се промовира размената на знаењето од областите на 
најсовремените компјутерски технологии, како и културата на 
споделувањето. Овие настани се отворени за јавноста и секој може 
бесплатно да ги посетува.

Линк до форма за донации : http://0.mk/formadonacii

-- 
Aleksandar (Aleks) Lazarov
- Student at the Faculty of Electronic Engineering and Information Technologies, section for Electronics, Radio Engineering and Signal Processing
- Member of the Free Software Macedonia Organization
- Ham Radio operator (Z32AL)
- GNU/Linux user.
More information about the Ossm-members mailing list