[2s.mk-friends] Досие ЗлатнаКнига :)

Vladan Popovic vladanovic at gmail.com
Mon Feb 21 14:48:49 UTC 2011


Мислам дека мора да го тргнеш логото и називот на трговската ознака, и
да не гарантираш за податоците и да напишеш дека тоа не е официјална
верзија за севисот на златна книга. Твојата апликација не е исто што и
златна книга, и со тоа не си ти одговорен ако нешто се слчучува со
нивниот сервис, ама си одговорен ако нешто се случува во твојата
апликација. Ако нивниот сервис работи, а твојата апликација не, тогаш
на корисниците треба да им биде укажано дека не е до сервисот на
златна книга, туку дека е до апликацијата.
Што се однесува до трошење на време и ресурси, апликацијата не прави
ништо поразлично од интернет прелистувач, и ако тоа им го напиња
серверот, тогаш нека го исклучат цел сервис. Така нема да им се трошат
никакви ресурси.

толку од мене2011/2/21 Aleksandar D. Balalovski <abalalovski at gmail.com>:
> 2011/2/21 Новица Наков <novica at bagra.org>:
>>
>>> Дали како организација или заедница ќе излеземе со некое соопштение за
>>> важноста на ова?
>>
>> во кој дел важноста?
>>
>> колку што прочитав сега овие се ти накурчени.
>>
>> во принцип го имаш истиот проблем како time.mk со весниците само немаш
>> leverage да им се спротиставиш.
>
> Не во тој контекст. Што ако речат да го тргнам и кодот од github?
>
> --
> http://blog.gemidjy.me || http://wiki.lugola.net
> Member of Lugola, 2s.mk, FSF (no.6023),
> GnuPG: 754AC43D,
>
> I'm an FSF member -- Help us support software freedom!
> http://www.fsf.org/jf?referrer=6023
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>


More information about the Ossm-members mailing list