[2s.mk-friends] Досие ЗлатнаКнига :)

Aleksandar D. Balalovski abalalovski at gmail.com
Mon Feb 21 14:51:11 UTC 2011


2011/2/21 Vladan Popovic <vladanovic at gmail.com>:
> Мислам дека мора да го тргнеш логото и називот на трговската ознака, и
> да не гарантираш за податоците и да напишеш дека тоа не е официјална
> верзија за севисот на златна книга. Твојата апликација не е исто што и
> златна книга, и со тоа не си ти одговорен ако нешто се слчучува со
> нивниот сервис, ама си одговорен ако нешто се случува во твојата
> апликација. Ако нивниот сервис работи, а твојата апликација не, тогаш
> на корисниците треба да им биде укажано дека не е до сервисот на
> златна книга, туку дека е до апликацијата.
> Што се однесува до трошење на време и ресурси, апликацијата не прави
> ништо поразлично од интернет прелистувач, и ако тоа им го напиња
> серверот, тогаш нека го исклучат цел сервис. Така нема да им се трошат
> никакви ресурси.
>
> толку од мене

Ќе видам вечер какви мерки ќе преземам :) Како шо реков, утре сум на
состанок со EURisk, темава ми беше поќе за евентуално барање за тргање
и на изворен код од гитхаб.


-- 
http://blog.gemidjy.me || http://wiki.lugola.net
Member of Lugola, 2s.mk, FSF (no.6023),
GnuPG: 754AC43D,

I'm an FSF member -- Help us support software freedom!
http://www.fsf.org/jf?referrer=6023


More information about the Ossm-members mailing list