[2s.mk-friends] LED Cube

Aleks aleks at slobodensoftver.org.mk
Fri Jan 14 14:52:38 UTC 2011


Буџетот би се дефинирал тогаш когаш ќе најдеме цени за компонентите од 
каде што сакаме да ги земеме. Логиката може да се набави и од 
македонија, проблемот би останал за 512-те (+50) *дифузирани* лед диоди. 
Сѐ на се се надевам дека буџетот нема да надмаши 100 (и нешто) евра.

Околу ардуиното, да имаме 3 ардуина во КИКА но доколку ги искористиме 
нив тие веќе нема да може да ги користиме на друго место. Можеме да го 
испржиме ардуино bootloader-от на AtMega32u2 што веќе ги имаме набавено 
или пак да набавиме некој AtMega328P/168P и да го искористиме тој со 
изрежен bootloader. Еден од проблемите кој што би се јавил е во 
програмирањето на комуникацијата помеѓу компјутерот и ардуиното каде што 
треба да има временско зависна комуникација.

On 01/14/2011 09:23 AM, Kliment Simoncev wrote:
> Interesen proekt. GENREP bi mozhel da pomogne okolu finansiranjeto na 
> potrebniot hardware (samo treba barem priblizhno da go definirame 
> budjetot). Moj predlog bi bil ova da se raboti so Arduino, za toa 
> imame i eden zemeno, a neiskoristeno.
>
> Jas (Klime) se spremam odamna da dojdam vo hack lab, ama sekogash 
> nedostasuva vreme. Kje gledam na narednata sredba (verojatno sledniot 
> chetvrtok, kolku shto znam ) da dojdam.
>
> Mozhe da me kontaktirate na tel 3071167 ili mob: 075/285843
>
> poz,
> Kliment Simoncev
>
> 2011/1/14 Aleks <aleks at slobodensoftver.org.mk 
> <mailto:aleks at slobodensoftver.org.mk>>
>
>   Оние кои што доаѓаат знаат, оние кои што не, незнаат. Одлучивме да
>   правиме LED Cube. Повеќе на
>   http://wiki.lugola.net/Хаклаб/Проекти/LED_Cube
>   <http://wiki.lugola.net/%D0%A5%D0%B0%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%B1/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8/LED_Cube>
>
>   Секој што мисли дека може да помогне со средства/хардвер/време(за
>   составува) нека каже :)
>
>   -- 
>   Aleksandar (Aleks) Lazarov
>   - Student at the Faculty of Electronic Engineering and Information
>   Technologies, section for Electronics, Radio Engineering and
>   Signal Processing
>   - Member of the Free Software Macedonia Organization
>   - Ham Radio operator (Z32AL)
>   - GNU/Linux user.
>
>   _______________________________________________
>   Ossm-members mailing list
>   Ossm-members at lists.softver.org.mk
>   <mailto:Ossm-members at lists.softver.org.mk>
>   http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
>
>
>
> -- 
> Kliment Simoncev
>
> +389 2 3071167
> +389 75 285843
> simoncev at gmail.com <mailto:simoncev at gmail.com>
> simoncev at genrepsoft.com <mailto:simoncev at genrepsoft.com>
> www.genrepsoft.com <http://www.genrepsoft.com>
>
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members


-- 
Aleksandar (Aleks) Lazarov
- Student at the Faculty of Electronic Engineering and Information Technologies, section for Electronics, Radio Engineering and Signal Processing
- Member of the Free Software Macedonia Organization
- Ham Radio operator (Z32AL)
- GNU/Linux user.

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20110114/96ce4df9/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list