[2s.mk-friends] Копјутер во хаклаб + шкаф за електроника

Aleks aleks at slobodensoftver.org.mk
Wed Jan 19 01:37:54 UTC 2011


Да известам за оние кои не беа во саботата.

Во саботата беше направен (по многу фрки) еден десктоп компјутер кој е 
сместен до печката во Хаклаб.

Компјутерот е целосно функционален со инсталиран Убунту 10.10 на XFce 
десктоп платформа и со интернет конекција.

Корисничкото име е "kika" а лозинката "a"

На компјутерот има поставено фиока за хард дискови. Би ве замолил, 
доколку некој член сака да експериментира со ставање на други оперативни 
системи или што било да ја _*користи фиоката*_ за поставување на друг 
хард диск.

Слободна фиока за хард дискови има во шкафот каде што се лепенките. 
Фиока со хард диск од 40GB (празен) се наоѓа во шкафчето за електроника.

Истотака во саботата подсредивме така што сега до шкафот со лепенки има 
посебен простор наменет за електроника и електронски компоненти кои ги 
имаме во хаклаб.

-- 
Aleksandar (Aleks) Lazarov
- Student at the Faculty of Electronic Engineering and Information Technologies, section for Electronics, Radio Engineering and Signal Processing
- Member of the Free Software Macedonia Organization
- Ham Radio operator (Z32AL)
- GNU/Linux user.

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20110119/0faeb1ca/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list