[2s.mk-friends] Копјутер во хаклаб + шкаф за електроника

Marko Doda marko at lugola.net
Wed Jan 19 05:18:05 UTC 2011


Што конфигурација е?
Би можело да се стави lxde + archlinux и некој веб прелистувач на празниот
диск, + во позадина некои сервиси, кул би било да се направи file server и
да се стави музика и MPD да се инсталира и да биде
jukebox/filesharing/билошодруго сервер.

2011/1/19 Aleks <aleks at slobodensoftver.org.mk>

>  Да известам за оние кои не беа во саботата.
>
> Во саботата беше направен (по многу фрки) еден десктоп компјутер кој е
> сместен до печката во Хаклаб.
>
> Компјутерот е целосно функционален со инсталиран Убунту 10.10 на XFce
> десктоп платформа и со интернет конекција.
>
> Корисничкото име е "kika" а лозинката "a"
>
> На компјутерот има поставено фиока за хард дискови. Би ве замолил, доколку
> некој член сака да експериментира со ставање на други оперативни системи или
> што било да ја *користи фиоката* за поставување на друг хард диск.
>
> Слободна фиока за хард дискови има во шкафот каде што се лепенките. Фиока
> со хард диск од 40GB (празен) се наоѓа во шкафчето за електроника.
>
> Истотака во саботата подсредивме така што сега до шкафот со лепенки има
> посебен простор наменет за електроника и електронски компоненти кои ги имаме
> во хаклаб.
>
> --
> Aleksandar (Aleks) Lazarov
> - Student at the Faculty of Electronic Engineering and Information Technologies, section for Electronics, Radio Engineering and Signal Processing
> - Member of the Free Software Macedonia Organization
> - Ham Radio operator (Z32AL)
> - GNU/Linux user.
>
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20110119/8c87f4c2/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list