[2s.mk-friends] Сабота во КИКА

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Thu Jan 20 23:33:40 UTC 2011


Ова се некои мои предлози за некои работи што се неодложливи и мора да
се завршат во КИКА. Осеќајте се слободно да не се сложите со мене или
да дадете подобри предлози од моите, затоа и ја пишувам оваа порака.
Лесно е да најдеме нова тема за Сподели знаење но работиве некој треба
да ги заврши и предлагам да почнеме да ги правиме оваа сабота.

- чистење (јас ќе купам џогер + што друго е потребно за да исчистиме
како што треба, и предлагам оваа активност да се реализира без
исклучок минимум секоја втора сабота)
- собирање пари за кирија (кој колку може, *ЗНАЧИ МОЖЕ И ДРУГ ПАТ*,
сепак некој минимум би требало да е 20 евра за оние што работат бар,
не се осеќајте лошо ако немате пари во моментот или сте во можност да
донирате помалку, сега за сега е добредојдена било каква помош, за во
иднина валјда ќе решиме во брзо време што би правеле во однос на
члeнарината)
- разгледување и изгласување на куќен ред - предлогот е тука:
http://wiki.lugola.net/Хаклаб/КуќенРед
- сортирање на хардвер (и да се ослободиме од тоа што не ни треба)

Откако ќе ги завршиме овие работи може да седнеме и да поработиме на
некои од проблемите пријавени на bugs.spodeli.org, има за секој по
нешто и за програмирање (Websyn + сајтот за сподели) и за апгрејд на
drupal и за тестирање на софтверот за библиотеката (плус внесување на
постоечките книги), така да треба да се седне и да се поработи само.
Можеме да се поделиме по групи за побрзо да завршиме работа, во секој
случај може да бидеме малце продуктивни место да сурфаме додека само 1
или 2ца (или ниеден) работат нешто.

Сите што не планираат да доаѓаат во КИКА и да учествуваат во
активностите, ве молам бар известете не дека не можеме да рачунаме на
вашата поддршка за да можеме да се преброиме и да знаеме на што сме во
случаи кога фалат пари за кирија или треба да бараме нова просторија
или вотевр, мислам дека е фер бар да знаеме колку сме и кои сме, па не
би било лошо да пишете по еден sign-off reply ако ништо друго, ајде да
бидеме малце поодговорни во врска со ова (и да виктор зуберот
стојановски и за тебе важи).

Сите ве сакам, ама појше ги сакам оние што придонесуваат и се трудат
да направиме нешто повеќе. Респект и peace.
-- 
Арангел
xmpp/mail:
ufo ет linux.net.mk


More information about the Ossm-members mailing list