[2s.mk-friends] Сабота во КИКА

Sasho Andrijeski andrijeski at gmail.com
Fri Jan 21 00:22:47 UTC 2011


Вака..

Во Сабота нема да доаѓам, а и општо моето присувство во Кика ќе го сведам на
минимум.

Пари немам (исплаќам камати на кредитни картички и минуси на дебитни, плаќам
сметки и кирии), време немам (ни за чистење, види -> дома кај мене =
чернобил 2.0), така да, да помогнам само можам remotely.

Ако треба нешто, да се работи на некој проект, што и да е, од било која
област која не бара физичко присувство, тука сум да помогнам (имам отпички
интернет).

P.S.

Знам и да програмирам.

2011/1/21 Arangel Angov <ufo at linux.net.mk>

> Ова се некои мои предлози за некои работи што се неодложливи и мора да
> се завршат во КИКА. Осеќајте се слободно да не се сложите со мене или
> да дадете подобри предлози од моите, затоа и ја пишувам оваа порака.
> Лесно е да најдеме нова тема за Сподели знаење но работиве некој треба
> да ги заврши и предлагам да почнеме да ги правиме оваа сабота.
>
> - чистење (јас ќе купам џогер + што друго е потребно за да исчистиме
> како што треба, и предлагам оваа активност да се реализира без
> исклучок минимум секоја втора сабота)
> - собирање пари за кирија (кој колку може, *ЗНАЧИ МОЖЕ И ДРУГ ПАТ*,
> сепак некој минимум би требало да е 20 евра за оние што работат бар,
> не се осеќајте лошо ако немате пари во моментот или сте во можност да
> донирате помалку, сега за сега е добредојдена било каква помош, за во
> иднина валјда ќе решиме во брзо време што би правеле во однос на
> члeнарината)
> - разгледување и изгласување на куќен ред - предлогот е тука:
> http://wiki.lugola.net/Хаклаб/КуќенРед<http://wiki.lugola.net/%D0%A5%D0%B0%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%B1/%D0%9A%D1%83%D1%9C%D0%B5%D0%BD%D0%A0%D0%B5%D0%B4>
> - сортирање на хардвер (и да се ослободиме од тоа што не ни треба)
>
> Откако ќе ги завршиме овие работи може да седнеме и да поработиме на
> некои од проблемите пријавени на bugs.spodeli.org, има за секој по
> нешто и за програмирање (Websyn + сајтот за сподели) и за апгрејд на
> drupal и за тестирање на софтверот за библиотеката (плус внесување на
> постоечките книги), така да треба да се седне и да се поработи само.
> Можеме да се поделиме по групи за побрзо да завршиме работа, во секој
> случај може да бидеме малце продуктивни место да сурфаме додека само 1
> или 2ца (или ниеден) работат нешто.
>
> Сите што не планираат да доаѓаат во КИКА и да учествуваат во
> активностите, ве молам бар известете не дека не можеме да рачунаме на
> вашата поддршка за да можеме да се преброиме и да знаеме на што сме во
> случаи кога фалат пари за кирија или треба да бараме нова просторија
> или вотевр, мислам дека е фер бар да знаеме колку сме и кои сме, па не
> би било лошо да пишете по еден sign-off reply ако ништо друго, ајде да
> бидеме малце поодговорни во врска со ова (и да виктор зуберот
> стојановски и за тебе важи).
>
> Сите ве сакам, ама појше ги сакам оние што придонесуваат и се трудат
> да направиме нешто повеќе. Респект и peace.
> --
> Арангел
> xmpp/mail:
> ufo ет linux.net.mk
>-- 

*Sasho Andrijeski*
Life Hacker

Please think of your environment and switch to electronic documents.
Printing e-mails is usually a *waste*.
This e-mail was scanned with Trend Micro InterScan™ Messaging Security

The information contained in this email and any attachments is confidential
and may be subject to copyright or other intellectual property protection.
If you are not the intended recipient, you are not authorized to use or
disclose this information, and we request that you notify us by reply mail
or telephone and delete the original message from your mail system.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20110121/8cd8cde6/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list