[2s.mk-friends] LED Cube

Mite Mitreski mitemitreski at gmail.com
Sun Jan 30 21:01:01 UTC 2011


Здраво до сите,

јас сум малку нов на листава бидејќи мислев дека е неактивна а илзезе дека
некој баг се случил па Дамјан среди се.
Не знам дали сте запознати со robomac.org.mk ,еден настан што се одржува во
соработка со ФЕИТ, ИЕЕЕ и голем број на компании.
Да не должам многу имаме одреден број на
http://www.parallax.com/tabid/134/List/0/CategoryID/9/Level/a/SortField/0/Default.aspx

Basic Stamp's па доколку би завршиле работа за овој проект или пак за нешто
поголемо може да договориме на некој начин да ги позајмиме на слободен
софтвер истите се повеќе како делови од роботчиња па би можеле нешто да
искомбинираме.

Исто ако може би сакал и јас да се вклучам во ова со тоа што однапред да ви
кажам имам скромни познавања од областа.

ПоздравMite MitreskiJava User Group Macedonia (JUGMK) | http://jug.mk
IEEE Macedonia Section | http://ieee.org
email : mitemitreski at ieee.org | mite.mitreski at jug.mk
mob  : +38975236045
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

www.teknuvalo.mk -  The best Macedonian Q&A for programmers


2011/1/30 Aleks <aleks at slobodensoftver.org.mk>

> On 01/30/2011 05:16 PM, Aleksandar Nikov wrote:
>
>>  Zdravo na site,
>>
>> Bi sakal i jas da se pridruzham na izrabotkata (ushte pred nekoe vreme
>> pochnav so programiranje na atmega i slichni mali elektroniki kako led
>> displei, switch-evi na 5V i sl.).
>>
>> Dali imate gotova arduino plochka ili planirate da izrabotite so
>> AtMega328P?
>>
>> Ako ne se odi so arduino, jas imam AtMega16-ki i in-system usb programmer
>> (od evtinite - mikroelektronika) koi shto isto mozhe da se iskoristat za
>> Cube-ot.
>> Btw, moite poznavanja od elektronika se na dosta basic level, no zatoa
>> mozham da pomognam povekje vo programiranjeto. ;)
>>
>> Pozdrav,
>> Anikov
>>
>
> Мило ми е што гледам заинтересираност за проектот.
>
> Имаме неколку arduino плочки и неколку резерва микроконтролери, слободно
> може да наминеш да ги разгледаш.
>
> Сега за сега идејата е да се оди со AtMega328 микроконтролер.
>
> Да се надоврзам, дали би сакал да го донесеш некој ден ISP програмерот да
> би можеле да испрограмираме некои чипчиња затоа што досегашните обиди за
> изработка на ISP програмер (не беа многу обиди, ама имаше) беа неуспешни.
>
> Поздрав,
> Алекс
>
> --
> Aleksandar (Aleks) Lazarov
> - Student at the Faculty of Electronic Engineering and Information
> Technologies, section for Electronics, Radio Engineering and Signal
> Processing
> - Member of the Free Software Macedonia Organization
> - Ham Radio operator (Z32AL)
> - GNU/Linux user.
>
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20110130/06e8e9e2/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list