[2s.mk-friends] Чистење на стариот хардвер од другата соба во Хаклаб КИКА

Tamara Atanasoska tamara.atanasoska20 at gmail.com
Thu Jul 7 15:33:13 UTC 2011


Ама владата, односно нивни таму службеници бираат проекти. Така да, врти го
од која страна сакаш, мора нив да ги задоволиме, па доаѓа дека од нив се
парите.

А и мене ми беше идејата за проект ко едно лето, но треба да вклучува
поширока публика - баш како што предлагаш за средношколци. Вери најс :).

2011/7/7 Новица Наков <novica at bagra.org>

>
>
> > Еј ај денеска таман ќе дојдам во 7 ипол ако сте таму да разгледаме тоа да
> > поднесеме за проект за младинска иницијатива, јас ќе ви објаснам како.
>
> го погледнав ова од Тамара. top of my head може да се прави проект сличен
> на
> "едно лето" така што ќе се намени за обуки за млади (средношколци) во
> користење убунту - знаење што би можеле потоа да го пренесат на
> соучениците.
>
> бтњ, парите се од ЕУ, не од владата.
>
> --
> Новица
>
> http://wiki.spodeli.org/Вечна_TO-DO_листа
> http://wiki.spodeli.org/Бонтон_за_ossm-members
>
> http://wiki.spodeli.org/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20110707/f44f81a3/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list