[2s.mk-friends] Едно лето

Aleks aleks at slobodensoftver.org.mk
Mon Jun 13 22:08:57 UTC 2011


Денеска се одржа првиот состанот меѓу учесниците и менторите за проектот 
Едно Лето.

Во разговор со повеќе од учесниците, некако ми делуваат заплашено кон 
занив-сеуште непознаните поими git, svn, version control етц. Дали би 
можеле да напраиме уште една техничка работилница/презентации каде што 
би им рекле на студентите/учесниците - донесе те лаптопи доколку имате и 
ќе ви помогнеме/покажеме како да го инсталирате алатките :)

-- 
Aleksandar (Aleks) Lazarov
- Student at the Faculty of Electronic Engineering and Information Technologies, section for Electronics, Radio Engineering and Signal Processing
- Member of the Free Software Macedonia Organization
- Ham Radio operator (Z32AL)
- GNU/Linux user.
More information about the Ossm-members mailing list