[2s.mk-friends] Едно лето

Mite Mitreski mitemitreski at gmail.com
Tue Jun 14 07:10:47 UTC 2011


2011/6/14 Aleks <aleks at slobodensoftver.org.mk>

> Денеска се одржа првиот состанот меѓу учесниците и менторите за проектот
> Едно Лето.
>
> Во разговор со повеќе од учесниците, некако ми делуваат заплашено кон
> занив-сеуште непознаните поими git, svn, version control етц. Дали би можеле
> да напраиме уште една техничка работилница/презентации каде што би им рекле
> на студентите/учесниците - донесе те лаптопи доколку имате и ќе ви
> помогнеме/покажеме како да го инсталирате алатките :)
>
> --
> Aleksandar (Aleks) Lazarov
> - Student at the Faculty of Electronic Engineering and Information
> Technologies, section for Electronics, Radio Engineering and Signal
> Processing
> - Member of the Free Software Macedonia Organization
> - Ham Radio operator (Z32AL)
> - GNU/Linux user.
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>

Јас сум за  наредната недела и се согласувам дека добро е да имаме уште една
ваква средба.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20110614/22d5b811/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list