[2s.mk-friends] Сабота 25.06.2011

Aleks aleks at slobodensoftver.org.mk
Wed Jun 22 14:48:30 UTC 2011


Само да најавам дека оваа сабота се планира да се прави чистење, 
пробување, сортирање на стариот хардвер што го имаме (компјутери, 
монитори, плочки, електроника) и да се подсреди првата просторија за 
хардвер и електроника.

Тоа значе, дека нема да има многу простор з други работи (читај: ќе се 
лупа, ќе има голема галама). Друго, имаме потреба од кола за да земеме 
донација (хардвер) за кика затоа што човекот што сака да донира неможе 
да го донесе тоа оти нема кола. Би ги замолил оние кои што имаат 
кола/комбе/хеликоптер да се пријават за да одеме во сабота (околу 12-13 
часот) во населба Ѓорче и да го земеме хардверот.

Истотака доколку некој сака да помогне во сабота да си знае да се облење 
во стара облека затоа што сепак ќе работиме физичка работа.

Пинг до Глиша : Земи бормашината може да праиме и рафтчиња за првата 
просторија и да ги досредиме оние за звучниците (и тоа треба да го 
направиме во саботата).

-- 
Aleksandar (Aleks) Lazarov
- Student at the Faculty of Electronic Engineering and Information Technologies, section for Electronics, Radio Engineering and Signal Processing
- Member of the Free Software Macedonia Organization
- Ham Radio operator (Z32AL)
- GNU/Linux user.
More information about the Ossm-members mailing list