[2s.mk-friends] Локален summer of code

Damjan Georgievski penguinista at mail.net.mk
Sat Mar 26 18:27:50 UTC 2011


> Идејата е заедно со Jug.mk (и можеби некои други организации mkdotnet,
> други?) да направиме нешто слично на Google summer of code за студенти.
> 
> Студентите би добиле потврда за пракса за на факултет и можеби некој
> финансиски мотив (ако се најдат спонзори).
> 
> Проектите ќе бидат слободен софтвер.
> Ментори и проекти ќе треба да најдеме меѓу нас.
> 
> Добро би било до 5ти април да имаме до некаде смислено нешто па да го
> презентираме на http://www.jobfair.org.mk/
> 
> Евиденција се води на http://bugs.spodeli.org/issues/70


Мој предлог бр.1
erlang irc bot-от има прилично недовршени/непочнати идеи евидентирани
тука: http://github.com/gdamjan/erlang-irc-bot/issues

студентот ќе има шанса да научи основи на Erlang (не е толку тешко) и да
помогне во развојот на нашата инфраструктура.
-- 
дамјанMore information about the Ossm-members mailing list