[2s.mk-friends] Локален summer of code

Damjan Georgievski penguinista at mail.net.mk
Sat Mar 26 18:22:22 UTC 2011


Идејата е заедно со Jug.mk (и можеби некои други организации mkdotnet,
други?) да направиме нешто слично на Google summer of code за студенти.

Студентите би добиле потврда за пракса за на факултет и можеби некој
финансиски мотив (ако се најдат спонзори).

Проектите ќе бидат слободен софтвер.
Ментори и проекти ќе треба да најдеме меѓу нас.

Добро би било до 5ти април да имаме до некаде смислено нешто па да го
презентираме на http://www.jobfair.org.mk/

Евиденција се води на http://bugs.spodeli.org/issues/70
-- 
дамјанMore information about the Ossm-members mailing list