[2s.mk-friends] Редовен состанок на 06.05.2011

Aleksandar D. Balalovski abalalovski at gmail.com
Tue May 31 11:31:23 UTC 2011


2011/5/31 Aleks <aleks at slobodensoftver.org.mk>:
>
>> Дали може да се спреми агенда за состанокот?

+

Зборав со Марко Дода да се ангажира околу www.lugola.net доменот. Се сложи.
Сега откако помина НСНД Охрид и видов дека има млади луѓе кои се
заинтересирани за слободен софтвер и хакерска култура можи да го
насочиме www.lugola.net во насока на мотивирање на младите да застанат
зад вредностите кои ние ги промовираме. Пишување текстови, хакирање,
програмирање, w/e... како бафер меѓу нив и заедницата. Пошто и онака
со онлајн ресурси освен блогот и викито, слабо стоиме.

Би сакал ова да се издискутира за да се разгледаат други потенцијални идеи.

Поздрав

-- 
http://blog.gemidjy.me || http://wiki.lugola.net
Member of Lugola, 2s.mk, FSF (no.6023),
GnuPG: 754AC43D,

I'm an FSF member -- Help us support software freedom!
http://www.fsf.org/jf?referrer=6023


More information about the Ossm-members mailing list